Ingredienser
4 porsjoner
Til servering
En rikholdig og god linsesaus med mye hvitløk og urter. Lag gjerne en større mengde og frys ned – en smart snarvei for fremtidige middager når det både er knapt med tid og ork.
1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell og skjær gulrøtter og selleri i terninger, alternativt riv dem grovt. Plukk oregano- og timianbladene fra kvistene.
2. Varm opp smør og/eller olje i en stor kjele. Stek løk, hvitløk, gulrot og selleri under omrøring til alt er mykt og lett brunet. Ha deretter i tomatpuré og la den putre i noen flere minutter til tomatpureen er klar.
3. Hell i vinen og la den koke ned til halvparten. Tilsett deretter grønnsakskraft/-buljong, hakkede tomater, laubærblad, timian og oregano (spar evt. litt til pynt).
4. Kok opp og la småkoke i ca 30 min. Hell av kraften fra linsene og hold dem varme. Smak til med salt, pepper og sukker.
5. Kok spaghettien i følge anvisningen på pakken.
6. Finhakk persillen og rør den inn i sausen rett før servering. Server sammen med nykokt spaghetti og revet ost.