Om oss

Sopps er ikke bare Norges eldste pastamerke, det er også Norges største.


Sopps Logotype

I 1918 ble Makaronifabrikken (også kalt Den Norske Næringsmiddelfabrikk) bygget på Skøyen ved Kristiania. Det er forretningsmannen Christian Sand som fikk bygget denne fabrikken og som gjorde stor suksess ved å importere makaroni til Norge. Dr. Sopp jobbet som konsulent på Makaronifabrikken. En karismatisk person som var særdeles populær blant husmødre på grunn av sitt engasjement og sine kunnskaper innenfor ernæring.

Kjendisen Dr. Sopp lånte bort sitt eget etternavn som varemerket, og Sopps Makaroni ble promotert stort gjennom oppskrifter i aviser og magasiner, gjennom oppskriftsboken «Sopps makaroni til alle retter» og ikke minst gjennom foredrag hvor han veiledet husmødre i godt husstell.

Dette var det første pastaproduktet med vesentlig suksess og siden den gang har det norske folk tatt Sopps pasta til sitt hjerte og i dag har vi en markedsandel på over 40 %. Vi er stolt over vår historie og den pastaen som tusenvis av mennesker har på middagsbordet hver dag, og ønsker å fortsatt være en viktig del av din hverdag!  Hvem har vel ikke kjøpt en pakke med Sopps Makaroni eller Spaghetti?