Ingredienser

4 porsjoner

Sitronvinaigrette

  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 stk sitron, økologisk
  • 1 knippe gressløk
  • 2 ts dijonsennep
  • ¾ dl olivenolje

Salat

  • 2 stk egg
  • 1 knippe asparges, ca 250 g 
  • 1 knippe redikker
  • 4 stk salatløker
  • 200 g varmrøkt laks
  • 100 g bladspinat
  • Salt og pepper

 

Vårsalat med pasta, varmrøkt laks, asparges og egg

En rikholdig og mettende salat som passer like bra til lunsj som middag. For en vegetarisk variant kan laksen utelates eller erstattes med for eksempel røkt ost.

Hvordan forberede oppskriften (40 minutter):

1. Kok pastaen i følge anvisningen på pakken.

2. Tilbered dressingen i mellomtiden: Skrell og finhakk hvitløken . Skyll sitronen grundig og finriv det ytre skallet. Finhakk gressløk. Bland sammen hvitløk, sitron, gressløk (spar litt til pynt), dijonsennep og olivenolje i en bolle. Krydre med salt, pepper og sitronsaft.

3. Når pastaen er ferdig kokt, hell av vannet, tilsett dressingen og la avkjøle.

4. Kok eggene, ca 6 minutter. Skyll dem med kaldt vann, skrell og skjær i halvdeler.

5. Skjær bort et par centimeter av den treaktige nederdelen på aspargesen. Skjær resten i grove biter og kok i godt saltet vann i 2-3 minutter, eller til aspargesen er myk, men fortsatt gir tyggemotstand.

6.Skjær reddikene i tynne skiver. Finstrimle salatløken. Bryt laksen i grove biter.

7. Bland pasta med salat, grønnsaker og løk. Topp med laks, egg og gressløk.