Ingredienser

2 voksne, 3 barn

  • 340 g Sopps Spaghetti
  • 1 gul løk, skrellet
  • 2–3 hvitløksfedd
  • 300 g kjøtttdeig
  • 400 g knuste tomater
  • 4 ss kjøttbuljong
  • 2 laurbærblad
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ½ ts kinesisk soya
  • 3 ss tomatpurre
  • 1 dl rød matlagingsvin
  • 1 dl vann
  • ½ ts timian eller ½ ts oregano
  • salt og svartpepper smør eller olje til steking
  • 150 g pancetta (bacon går også bra)
  • 4 gulrøtter
  • 250 g cherrytomater

Voksenvarianten:

  • 1 dl revet pecorino eller annen smakfull ost
  • 1 dl hakket fersk timian, olivenolje

 

Spaghetti og kjøttsaus eller bolognese med pancetta og pecorino

Nydelig oppskrift med ruccola og pecorino som vil bli verdsatt av både barn og voksne. Legg til en voksenvri på slutten for å sette en spiss på denne klassiske kjøttsausen!

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1. Barnevarianten: Hakk opp gul løk og hvitløk i små biter.

2. Varm litt smør eller olje i en stor kjele. Stek grønnsakene med kjøttdeigen godt. Tilsett hakkede tomater, buljong, laurbærblad, honning, soyasaus, tomatpuré, matlagingsvin og vann. Kok opp. La det koke med lokket på ved middels varme i 25-30 minutter.

3. Tilsett urter og smak til med salt og pepper. Hold det varmt.

4. Koka spaghetti, hell ut vannet og ha i en klatt med smør. Skjær pancetta i terninger og stek den raskt i tørr stekepanne. La det renne av seg på et tørkepapir. 

5. Skrell og riv gulrøttene. Server spaghetti med kjøttsaus, pancetta, strimlede gulrøtter og cherrytomater.

6. Voksenvarianten: Legg unna halvparten av den kokte spaghettien og smak til med kjøttsaus fra oppskriften. Varm litt kjøttsaus og smak til med 100 g stekt pancetta, 150 g cherrytomater. Tilsett ca 3 revede gulrøtter. Rør inn spaghetti og bland alt godt sammen.

7. Topp pastaen med pecorino og frisk timian. Avslutt med noen dråper god olivenolje, smak til med nykvernet sort pepper.