Ingredienser
2 voksne, 3 barn
Voksenvarianten:
Nydelig oppskrift med ruccola og pecorino som vil bli verdsatt av både barn og voksne. Legg til en voksenvri på slutten for å sette en spiss på denne klassiske kjøttsausen!
1. Barnevarianten: Hakk opp gul løk og hvitløk i små biter.
2. Varm litt smør eller olje i en stor kjele. Stek grønnsakene med kjøttdeigen godt. Tilsett hakkede tomater, buljong, laurbærblad, honning, soyasaus, tomatpuré, matlagingsvin og vann. Kok opp. La det koke med lokket på ved middels varme i 25-30 minutter.
3. Tilsett urter og smak til med salt og pepper. Hold det varmt.
4. Koka spaghetti, hell ut vannet og ha i en klatt med smør. Skjær pancetta i terninger og stek den raskt i tørr stekepanne. La det renne av seg på et tørkepapir.
5. Skrell og riv gulrøttene. Server spaghetti med kjøttsaus, pancetta, strimlede gulrøtter og cherrytomater.
6. Voksenvarianten: Legg unna halvparten av den kokte spaghettien og smak til med kjøttsaus fra oppskriften. Varm litt kjøttsaus og smak til med 100 g stekt pancetta, 150 g cherrytomater. Tilsett ca 3 revede gulrøtter. Rør inn spaghetti og bland alt godt sammen.
7. Topp pastaen med pecorino og frisk timian. Avslutt med noen dråper god olivenolje, smak til med nykvernet sort pepper.