Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps fullkornspasta spaghetti
  • 200 g kaldrøkt laks
  • 1 st fenikkel
  • 2 st polkabeter
  • 1 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 1 bunt dill, hakket
  • 2 dl hvitost, reven
  • salt og tpepper

 

Spaghetti med hurtigsyltet fenikkel og røkt laks

Fargen på polkabeter kan få hvem som helst i godt humør. Her serveres de hurtigsyltede med fenikkel og nydelig kaldrøkt laks.

Hvordan forberede oppskriften (20 minutter):

1. Skjær fenikkelen og polkabetene i tynne skiver.

2. Kok sammen eddik, sukker og vann, legg fenikkelen i den varme marinaden og sett til side. Etter 5 minutter, legg polkabetene i en egen skål og hell over en del av den avkjølte marinaden fra gryten med fenikkel.

3. Kok pastaen i følge anvisningen på pakningen.

4. Hakk dill, riv hvitost og bland sammen.

5. Legg pastaen i en stor skål, strø over mesteparten av dillen og hvitosten og bland godt.

6. Skjær laksen i biter og legg den på pastaen, tilsett salt og pepper. Topp med den marinerte fenikkelen, de marinerte polkabetene og det som er igjen av dillen og prästosten.

God appetitt!