Ingredienser

2 voksne og 3 barn

  • 340 g (ca 5 ½ dl) Sopps Snarkokt Makaroni
  • 400 g falukorv, helst med høyt kjøttinnhold
  • 200 g bønner
  • 250 g cherrytomater
  • 50 g babyspinat
  • Smør/olje til steking
  • Salt og svartpepper

Voksenvarianten: 

 

  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1 dl fersk hakket basilikum 
  • olivenolje

 

Makaroni med pølser og grønne bønner eller basilikumpasta med italiensk pølsegryte

En rask og velsmakende pølsegryte med bønner og cherrytomater, både for voksne og barn. Tillegg hvitløk og basilikum på slutten for å gi retten en voksen vri.

Hvordan forberede oppskriften (25 minutter):

1.Barnevarianten: Skjær pølsene i skiver. Varm smør eller olje i en stekepanne på middels varme og stek pølsene på begge sider til de er gylne. Holdes varmt.

2. Kok makaroni, hell av vannet og ha i en klatt med smør. Server makaroni og pølser med bønner, cherrytomater og babyspinat.

3. Voksenvarianten: Legg vekk halvparten av de stekte pølsene i oppskriften og strimle de. Varm olivenolje i en stekepanne på middels varme og stek tomat, bønner, spinat og hvitløk. Tilsett pølsene, salt og pepper.

4. Ta halvparten av makaronien og hell på litt olivenolje og frisk basilikum i en bolle. Bland sammen pølsegryta med pasta, hell over litt olivenolje og ta noen runder med pepperkvernen.