Ingredienser

4 porsjoner

  • 300 g Sopps Makaroni Fullkorn
  • 2 potter basilikum
  • 100 g parmesanost
  • 50 g valnøtter eller pinjekjerner
  • 1 hvitløksbåt
  • ca 1–2 dl olivenolje
  • 300 g små tomater
  • 1⁄2 liten finhakket rødløk

Vinaigrette

  • 4 msk olivenolje
  • 1 msk hvit balsamicoeddik
  • salt og pepper 

 

Pestoskjell med tomatsalat

En fin variasjon på makaroni med hjemmelaget pesto og med en ekstra friskhet fra tomatsalat.

Hvordan forberede oppskriften ():

1. Miks nøtter, parmesanost og hvitløk grovt. Tilsett basilikum og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

2. Del tomatene i to. Bland vinaigretten. Vend tomater og løk
i vinaigretten.

3. Kok makaronien som anvist på forpakningen.

4. Vend de varme makaroniskjellene i pesto og topp med tomatblandingen og høvlet parmesan.