Ingredienser

4 porsjoner

  • Sitron- og timianvinaigrette

    • 1 sitron
    • 1 stk hvitløsfedd
    • 1 krukke timian 
    • 2 ts dijonsennep
    • ¾ dl olivenolje

     

Pastasalat med erter, sprøstekt bacon og ristede gresskarfrø

En hutiglagd og supergod salat med mye smak og nydelige konsistenser.Varier grønnsakene etter smak og sesong. Retten kan enkelt gjøres vegetarisk ved å utelate baconet.

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1. Strimle bacon og stek det sprøtt i en tørr stekepanne. La overflødig fett renne av på tørkepapir.

2. Kok makaroni som anvist på pakken. Når det er ett minutt igjen, ha i ertene. Hell av vannet, ha i litt olje og la avvkjøle.

3. Strimle sukkerertene. Skjær erteskuddene i halvdeler. Finstrimle salatløken.

4. Skyll sitronen grundig og finriv det ytterste, gule skallet (zesten). Skrell og finhakk hvitløken. Plukk bladene fra timianen og hakk lett. Bland sammen sitronzest, hvitløk, timian, dijonsennep, olivenolje og rapsolje. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

5. Bland makaroni med salat, grønnsaker, løk, vinaigrette og ost. Topp med bacon.