Ingredienser
4 porsjoner
En deilig pastasalat med en grønn saus inspirert av den amerikanske dressingen green goddess. Hvis du ikke har friske urter, kan du bruke noen teskjeer tørkede i stedet.
1. Sett ovnen på 225 ˚C. Del tomatene i to og brokkolien i små buketter. Skrell stilkene og skjær dem i små biter. Legg alt på en plate. Gni inn olivenoljen og sitronskallet og smak til med litt salt. Bakes i 12 min.
2. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Skyll den med kaldt vann.
3. Del avokadoene og bland dem med ansjosene og sitronsaften. Bland med majonesen og smak til med salt og en klype sukker samt chili. Spe med vann hvis dressingen blir for tykk. Settes kaldt.
4. Pill eventuelt rekene.
5. Del agurken og ta ut kjernen. Skrell den lett og skjær den i lange strimler med en ostehøvel.
6. Bland pastaen med salaten. Topp med reker og dressingen og dryss gresskarkjerner over. Garner med blader av basilikum.
Tips: Rekene kan byttes ut med kylling.