Ingredienser
4 porsjoner
Ovnsbakt tomat
Basilikumvinaigrette
Insalata Caprese er den klassiske tomat- og mozzarellasalaten som ofte serveres som en antipasto i Italia. I denne salaten henter vi inspirasjon fra Caprese, men vi ovnsbaker tomatene for å lokke frem deres sødme, og blander dem deretter med pasta og en hvitløksduftende basilikumvinaigrette.
1. Sett ovnen på 150 grader. Legg tomatene i en ildfast form. Dryss med sukker og drypp litt olivenolje over. Ha på salt og pepper og bak deretter tomatene i midten av ovnen i ca 1 time, eller til de er myknet og skrumpet litt i sammen.
2. Skrell og finhakk hvitløken. Finhakk basilikumbladene. Bland sammen hvitløk, basilikum, sennep, balsamicoeddik og olivenolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.
3. Rist solsikkefrø i en tørr stekepanne. Hell over på en tallerken.
4. Riv mozzarellaen i grove biter.
5. Kok fiberpastaen etter anvisningen på pakken. Bland med dressing, salat, tomat og mozzarella.
God appetitt!