Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g Sopps Linguine
  • 450 g kyllingfilet
  • 2 banansjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 kvister estragon
  • 2 dl hvit matvin (kan utelukkes)
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 dl crème fraiche 
  • Salt og pepper
  • Smør til steking

 

Pasta med kylling og estragonsaus

En hurtiglaget hverdagskylling med estragon og purre. Ønsker du en vegetarett kan kylling erstattes med f.eks soyabiter.

Hvordan forberede oppskriften (45 minutter):

1. Skjær kyllingen i munnstore biter.

2. Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Riv estragonbladene fra kvistene og finhakk bladet.

3. Varm opp smør i en stekepanne. Ha salt og pepper på kyllingen og stek den til den har fått en fin farge. Tilsett så løk og hvitløk og la det surre videre i et par minutter til løken er myk. Ha i vinen, og tilsett dijonsennepen. La vinen koke ned til halvparten. Ha deretter i crème fraiche og noen desiliter vann og la alt putre i sammen til kyllingen er gjennomstekt, ca 15 min. Smak til med salt og pepper.

4. Kok linguinen i følge anvisningen på pakken.

5. Server den nykokte pastaen sammen med kyllingen og sausen.