Ingredienser

4 porsjoner

Hjemmelaget ketchup

  • 800 g hermetiske tomater
  • 1⁄2–1 hakket gul løk
  • 1–2 hakket hvitløksbåter
  • 3⁄4–1 dl honning
  • 1 dl eddik 12%
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 ts salt 

 

Makaroni med hjemmelaget ketchup, bacon i terninger og erter

Unn deg makaroni med hjemmelaget ketchup, bacon og erter. Det som blir til overs av ketchupen kan helles over i en rengjort varm flaske og forsegles. Holder seg i flere måneder.

Hvordan forberede oppskriften (45 minutter):

1. Legg alle ingrediensene til ketchupen i en kasserolle og la det putre i ca 30 min. Miks den glatt med en stav-mikser.

2. Stek bacon og kok erter.

3. Kok makaronien som anvist på forpakningen. Bland makaroni med bacon og erter.

4. Server med ketchupen.