Ingredienser

4 porsjoner

Makaroni cheese:

  • 200 g eller ca 5 dl Sopps makaroniskruer
  • 3 msk smør
  • 3 msk hvetemel
  • 1/2 tsk salt
  • ½ tsk sennepspulver (eller 1 tsk dijonsennep)
  • 1 klype paprikapulver
  • 1 klype pepper
  • 6 dl melk
  • 7 dl revet cheddarost
  • 1 håndfull fersk babyspinat
  • 2 msk revet parmesanost
  • 2 msk revet hvitt brød
  • 1 tomat skjært i skiver

Nachoskylling – drumsticks nachostyle: 

  • 4 kyllinglår
  • 2 tsk salt
  • cirka 1/4 tsk pepper
  • ½ tsk paprikapulver
  • 4 msk olivolje
  • 3 revne hvitløksbåter
  • cirka 4 msk sitronsaft
  • 10 – 15 nachoschips

Pico de gallo: 

  • 3 – 4 tomater uten steiner, finhakket
  • 1 finhakket rød løk
  • 1 håndfull finhakket fersk koriander 
  • ½ agurk, skrelt og skjært i terninger
  • saft fra ½ sitron
  • 2 msk olivolje
  • 1 revet hvitløksbåt
  • 1 tsk salt
  • ½ - 1 rød chili, finhakket og uten steiner 

 

Makaroni cheese med nachoskylling og pico gallo

Makaroni chees, her servert med durumsticks nachostyle og den lekre tomatsausen Pico de Gallo. Faller i smak hos både voksne og barn.

Hvordan forberede oppskriften (ca 60 minutter):

Makaroni cheese:

1. Sett ovnen på 225 grader.

2. Kok pasta som anvist på forpakningen, i en stor kasserolle med salt i vannet. Skyll makaronien i kaldt vann når den er ferdigkokt. 

3. Smelt smøret i en kasserolle på svak varme og la det frese i noen minutter. Visp i mel og krydder og la det frese under konstant omrøring i noen minutter. Visp i melken. La melken koke opp og skru ned varmen. La det putre i cirka 10 minutter til det tykner. Rør i to tredjedeler av den revne cheddarosten, rør om til den har smeltet helt. Rør pastaen i sausen. 

4. Fyll små smurte porsjonsformer med halvparten av pastaen. Legg noen spinatblad og litt revet cheddar i hver form, men spar et mar matskjeer med ost. Bland resten av cheddarosten med parmesan og revet brød. Strø dette over dine pastagratenger og toppes med en skive tomat. Sett i ovnen i 15 - 20 minutter.   

Nachoskylling – drumsticks nachostyle:

5. Sett ovnen på på 225°.

6. Bland olivenolje, salt, pepper og paprikapulver i en dyp skål. Tilsett revne hvitløksbåter og sitronsaft. Ha i kyllinglåreneog bland de godt. La gjerne kyllinglårene marinere en time eller to. 

7. Knus nachos i en dyp tallerken. Vend kyllinglårene i nachosmulene og legg dem i en ildfast form. 

8. Sett i ovnen i cirka 35 minutter. Se på de innimellom og vend de med en stekepinsett. 

Pico de gallo: 

9. Bland de finhakkede tomatene, løken, koriander og agurk i en skål. Tilsett sitronsaft, olje, hvitløk, salt og chili og bland godt. Server gjerne med litt crème fraicheog noen nachoschips!