Ingredienser
4 porsjoner
Til servering
En mer elegant utgave av Carbonara med sopp og trøffelolje. Skogsoppen kan byttes ut med valgfri sopp i sesong. Server gjerne med en enkel grønn salat.
1. Finstrimle baconet. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Del soppen i fire eller skjær den skiver.
2. Varm en stekepanne med smør og stek soppen til den er lett brunet. Ha i en ny kladd smør, og tilsett løk og hvitløk. Surr på middels varme til soppen og løken har fått en gyllen farge. Tilsett salt og pepper og hell over på en tallerken.
3. Stek baconet i samme panne til det får en fin farge og er sprøtt. La overflødig fett renne av på et tørkepapir.
4. Kok spaghettien i følge anvisningen på pakken.
5. Visp sammen egg, krem og ost i en skål. Ha på salt og pepper.
6. Finhakk persillen.
7. Når pastaen er ferdig kokt, hell av vannet og rør inn sopp, bacon og eggeblandingen. Bland godt og smak til med salt og pepper.
8. Server pastaen med masse revet ost og eventuelt en eggeplomme per person. Topp med persille, drypp gjerne litt trøffelolje og litt ekstra nykvernet sort pepper over.