Ingredienser

4 porsjoner

Saus:
  • 3–4 sjarlottløk
  • 1 bit purreløk
  • 2 msk smør/margarin og olje
  • 2–3 tsk finhakket chili
  • 1 pk sukkererter/brekkbønner
  • 2 dl lettcrème fraiche, kokbar
  • 1–2 dl fløte eller melk
  • 1–2 dl hakket dill
  • 1 boks krepsehaler i lake
  • Evt salt, pepper

 

Linguine med skalldyrssaus

En herlig rett med kremet og smaksrik skalldyrsaus, riktig hverdagsluksus. Krepsehalene kan byttes ut mod reker om ønskelig.

Hvordan forberede oppskriften (20 minutter):

1. Kok pasta som anvist på forpakningen.

2. Skrell og finhakk løken og skjær skylt purre i skiver. Fres løk og chili noen minutter. Tilsett crème fraiche og kok opp.

3. Del bønnene og blancher de et par minutter i kokende vann, skyll de deretter i iskaldt vann.

4. Bland krepehaler uten lake og dill i løksausen. Varm og spe med fløte/melk til ønsket konsistens. Smak til med salt om det behøves. Server med pasta.