Ingredienser
4-6 portioner
Béchamel saus:
Serveres med: solsikkeskudd, spirer og fersk persille
1. Sett ovnen på 200 °C. Kok makaroni som anvist på forpakningen.
2. Skyll og strimle purreløken og skjær pølsen i biter. Del brokkolien i små buketter og kok den i lettsaltet vann i et par minutter. Hell av kokevannet og avkjøl brokkolien i kaldt vann.
3. Smelt smør i en kasserolle og visp i hvetemel. Ha i halvparten av melken og fløten. Tilsett resten av melken og fløten litt og litt. Salte og pepre.
4. Smør en stor gratengform. Ha kokt makaroni, brokkoli, purreløk og pølse i formen. Hell over Béchamel sausen og strø over med revet ost. Gratiner midt i ovnen, ca 15 minutter eller til gratengen har fått en gyllen farge.
5. Server med solsikkeskudd, spirer og fersk persille. Velbekomme!