Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps fullkornspasta fusilli
  • 300 g kantareller, rene
  • 1 ss smør
  • 2-3 sjalottløk, finhakkede
  • 1,5 dl hasselnøtter, skoldede
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss timian, finhakket
  • salt og pepper
  • parmesanost, høvlet (til servering)

 

Fusilli med smørstekte kantareller og hasselnøttolje

Smørstekte kantareller er i seg selv himmelsk godt og her får de et ekstra smaksløft av hasselnøttoljen. God appetitt!

Hvordan forberede oppskriften (20 minutter):

1. Rist hasselnøttene gylne i en tørr, varm panne og la de avkjøle.

2. Stek kantarellene på middels varme i en tørr panne slik at all væske fordamper og pannen blir tørr. 

3. Kok pastaen i følge anvisningene på pakken. 

4. Ha smør og den finhakkede sjalottløken i kantarellpannen og stek alt i ca 5 min. Smak til med salt og pepper.

5. Hakk de ristede hasselnøttene og bland dem med olivenoljen og timian, ha i salt og pepper etter smak.

6. Bland pastaen med hasselnøttoljen, kantarellene og sjalottløken. Topp med høvlet parmesanost. Server gjerne med en salat og en god vinaigrette!