Ingredienser
4 porsjoner
Til servering
Med mye hvitløk og friske urter blir dette en rikholdig tomatsaus som med fordel kan lages i større mengder og fryses.
1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Plukk urtebladene av kvistene og grovhakk dem.
2. Varm opp rikelig med olivenolje i en kjele. Fres løk og hvitløk på lav varme under omrøring til løken er myk. Når løken begynner å få farge, tilsett tomatpuré og fres videre et par minutter til pureen er stekt og får mer smak. Tilsett deretter tomater, kraft/buljong og urter. La det så koke i sammen i ca 45 min, gjerne lengre. Smak til med salt, pepper, sukker og balsamicoeddik.
3. Kok spaghettien som beskrevet på pakkenn.
4. Når pastaen er ferdigkokt blandes den med tomatsausen. Fordel i dype skåler eller på tallerken. Topp med masse revet ost, pynt med urter og server!