Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 stk kyllingbrystfileter, økologiske (alternativt ½ ferdiggrillet kylling)
  • 140 g bacon
  • 400 g Sopps Makaroni Fullkorn
  • 1 ts olivenolje

Cæsardressing

  • 1 hvitløksfedd
  • 4 ansjoser
  • 2 ts dijonsennep
  • ½ dl kapers + litt kraft
  • 1 dl reven parmesanost
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl majones
  • Sitronsaft

Salat

  • 1 pakke GoGreen Økologiske Store Hvite Bønner
  • 1 stk rødløk
  • ca 250 g cocktailtomater eller 2 stk tomater
  • 1 hode romanosalat 
  • 100 g blandet salat
  • 1 knippe gressløk
  • 1 dl høvlet eller grovrevet parmesan
  • Salt og pepper
  • Smør til steking

 

Cæsar pastasalat

Cæsarsalat er en klassiker som kan tilberedes i mange forskjellige varianter og tolkninger. Her tilsetter vi pasta og store hvite bønner for å gjøre salaten mer mettende. For en vegetarisk versjon; erstatt kyllingen med for eksempel soyaprotein og utelat bacon og ansjos.

Hvordan forberede oppskriften (45 minutter):

1. Sett ovnen på 175 grader. Hvis det brukes fersk kylling: Ha salt og pepper på kyllingen og stek den i smør til den blir gyllen. Legg den over i en ildfast form og la den stå i midten av ovnen i ca 25-30 min, eller til kyllingen er gjennomstekt. La hvile noen minutter og skjær deretter i grove biter. (Hvis det brukes ferdigstekt kylling: Fjern kjøttet fra beina og skjær i grove biter.)

2. Kok pasta som anvist på forpakningen. Hell av vannet, tilsett olivenolje og la avkjøle.

3. Stek baconet i en tørr stekepanne til det blir sprøtt. La renne av på tørkepapir.

4. Finhakk hvitløk, ansjos og kapers. Bland sammen ingrediensene med dressingen i en bolle. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og kaperskraft.

5. Sil av og skyll bønnene. Skrell løken og skjær i tynne skiver. Grovhakk tomatene. Riv romanosalaten i grove biter. Finhakk gressløken.

6. Bland sammen pasta, løk, tomat, salat og dressing. Ha det i en bolle eller på et fat. Topp med kylling, bacon, gressløk og parmesan.

God appetitt!