Ingredienser
4 porsjoner
Cæsardressing
Salat
Cæsarsalat er en klassiker som kan tilberedes i mange forskjellige varianter og tolkninger. Her tilsetter vi pasta og store hvite bønner for å gjøre salaten mer mettende. For en vegetarisk versjon; erstatt kyllingen med for eksempel soyaprotein og utelat bacon og ansjos.
1. Sett ovnen på 175 grader. Hvis det brukes fersk kylling: Ha salt og pepper på kyllingen og stek den i smør til den blir gyllen. Legg den over i en ildfast form og la den stå i midten av ovnen i ca 25-30 min, eller til kyllingen er gjennomstekt. La hvile noen minutter og skjær deretter i grove biter. (Hvis det brukes ferdigstekt kylling: Fjern kjøttet fra beina og skjær i grove biter.)
2. Kok pasta som anvist på forpakningen. Hell av vannet, tilsett olivenolje og la avkjøle.
3. Stek baconet i en tørr stekepanne til det blir sprøtt. La renne av på tørkepapir.
4. Finhakk hvitløk, ansjos og kapers. Bland sammen ingrediensene med dressingen i en bolle. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og kaperskraft.
5. Sil av og skyll bønnene. Skrell løken og skjær i tynne skiver. Grovhakk tomatene. Riv romanosalaten i grove biter. Finhakk gressløken.
6. Bland sammen pasta, løk, tomat, salat og dressing. Ha det i en bolle eller på et fat. Topp med kylling, bacon, gressløk og parmesan.
God appetitt!