Ingredienser

2 voksne, 3 barn

  • 340 g Sopps Spaghetti
  • 1 gul løk
  • 1 egg
  • 3 ss kavring
  • 1 dl melk
  • ½–1 ts salt
  • 1 klype svartpepper
  • 300 g kjøttdeig
  • Smør/olje til steking
  • 400 g ferdig tomatsaus
  • 50 g babyspinat
  • 2 dl oliven uten steiner

Voksenvarianten:

  • 30 g ruccola
  • 1 dl revet parmesan og olivenolje.

 

 

Spaghetti med kjøttboller og tomatsaus. Eller pasta og kjøttboller i tomatsaus med ruccola og oliven

Spaghetti med kjøttboller og tomatsaus er en klassisk rett som alle elsker. Her har vi babyspinat og oliven for å friske opp smaken. Gi retten en voksen vri med krydder, ruccola og parmesan!

Hvordan forberede oppskriften (40 minutter):

1. Barnevarianten: Skrell og finhakk løken. Bland egg, kavring, melk, salt og pepper i en bolle. La det svelle noen minutter. Tilsett løk og kjøttdeig og bland godt. Trill kjøttboller. Varm smør eller olje i en stekepanne på middels varme og stek kjøttbollene gylne til de er gjennomstekt. Tilsett salt og pepper.

2. Kok spaghettien, tilsett en klatt med smør og hold den varm.

3. Varm tomatsausen. Server spaghettien med kjøttboller, tomatsaus, oliven og babyspinat.  

4. Voksenvarianten: Ta vekk halvparten av den kokte spaghettien, kjøttboller og tomatsaus fra oppskriften ovenfor.

5. Varm opp tomatsaus og legg til kjøttboller. Rør inn spaghetti og bland. Topp pastaen med parmesan og oliven. Ekstra godt blir det med litt olivenolje og sort pepper på.