Ingredienser

4 porsjoner

Ovnsbakt tomat

  • 500 g cocktailtomater
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olivenolje

Basilikumvinaigrette

  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 krukke basilikum
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss balsamicoeddik
  • ¾ dl olivenolje

 

Pastasalat Caprese med bakte tomater og ristede solsikkefrø

Insalata Caprese er den klassiske tomat- og mozzarellasalaten som ofte serveres som en antipasto i Italia. I denne salaten henter vi inspirasjon fra Caprese, men vi ovnsbaker tomatene for å lokke frem deres sødme, og blander dem deretter med pasta og en hvitløksduftende basilikumvinaigrette.

Hvordan forberede oppskriften (60 minutter):

 1. Sett ovnen på 150 grader. Legg tomatene i en ildfast form. Dryss med sukker og drypp litt olivenolje over. Ha på salt og pepper og bak deretter tomatene i midten av ovnen i ca 1 time, eller til de er myknet og skrumpet litt i sammen.

 2. Skrell og finhakk hvitløken. Finhakk basilikumbladene. Bland sammen hvitløk, basilikum, sennep, balsamicoeddik og olivenolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.

3. Rist solsikkefrø i en tørr stekepanne. Hell over på en tallerken.

4. Riv mozzarellaen i grove biter.

5. Kok fiberpastaen etter anvisningen på pakken. Bland med dressing, salat, tomat og mozzarella.

God appetitt!