Ingredienser

4 porsjoner

Hvitløks- og chilivinaigrette 

  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss honning
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ss fiskesaus (kan utelukkes)
  • 1-2 ts sesamolje
  • 0,75 dl rapsolje

 

Asiatisk pastasalat med reker og hvitøks- og chilivinaigrette

En frisk og mettende pastasalat med reker, sprø sukkererter og avokado som blandes med fusilli og en duftende sesamfrøvinaigrette. Retten kan enkelt gjøres vegetarisk eller vegansk ved å utelate fiskesausen og erstatte rekene med stekt halloumi eller tofu. 

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1. Skrell og finhakk hvitløksfeddet. Finhakk chilien. Bland alle ingrediensene i vinaigretten. Smak til med salt og pepper.

2. Kok pasta som anvist på forpakningen. Hell av vannet, tilsett dressingen og la det avkjøles.

3. Rist sesamfrøene gylne i en tørr panne. Legg dem over på en tallerken.

4. Strimle sukkerertene og salatløken. Skrap ut avokadoen og skjær i grove biter.

5. Bland pastaen med de øvrige ingrediensene. Skrap bladene av korianderen, dryss den over salaten og server.

 

God appetitt!