Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g Sopps Fullkornspasta Makaroni
  • 2 stk rødløk
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk squash
  • 1 stk aubergine
  • 2 stk paprika i valgfri farge
  • 1 knippe oregano
  • 65 g blandet salat 
  • 150 g fetaost
  • salt og peppar
  • olivenolje

 

Lunet pastasalat med fullkornsmakaroni, ovnsstekte grønnsaker, fetaost og oregano

En hurtiglagd og sunn salat med nydelige middelhavssmaker. Det er både godt og enkelt å variere salaten ved å erstatte fetaosten med geitost eller halloumi, som fint kan stekes i ovnen. Vil du ha det litt ekstra salt kan du fint toppe retten med steinfrie oliven.

Hvordan forberede oppskriften (45 minutter):

1. Sett ovnen på 225 grader.

2. Skrell rødløk og hvitløk. Skjær løken i båter og knus hvitløken med bredsiden av kniven. Finhakk chili.

3. Skjær squash, aubergine og paprika i grove biter.

4. Ha løk, chili og grønnsaker i en ildfast form. Ta blader av oreganoen og dryss over (spar litt til pynt). Ha i salt og pepper, og ha over rikelig med olivenolje.

5. Stek i midten av ovnen i ca 30 minutter eller til grønnsakene er gylne.

6. I mellomtiden, kok makaronien i følge instruksjonene på pakken.

7. Når grønnsakene er ferdige blandes makaronien og salaten direkte i den ildfaste formen. Smuldre over med fetaost, dryss med oregano og server!