Ingredienser

2 voksne, 3 barn

  • 340 g (ca 5 ½ dl) Sopps makaroni fullkorn
  • 1 ss smør eller margarin
  • 3 ss Sopps durumhvete
  • 4 dl melk
  • 1 dl matfløte
  • 400 g laksefile gjerne med skinn
  • 200 g edamamebønner, tinet uten skall. 200 g sukkererter
  • smør/olje til steking
  • salt og svartpepper

Voksenvarianten:

  • ½ dl hvit vin eller matlagingsvin
  • 1 dl hakket fersk dill
  • olivenolje

 

Stuet makaroni med laks eller kremet laksepasta.

En nydelig laksepasta med stuet makaroni som er egnet for både barn og voksne. Litt vin og urter og krydder på slutten gir pastaen en mer voksen smak.

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1. Barnevarianten: Kok makaroni. Slå av vannet og ha dem tilbake i kasserollen. Ha i litt smør og strø på med litt mel. Tilsett melk og fløte. Kok opp under omrøring i 3-5 minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper, holdes varm.

2. Varm smør eller olje i en panne på middels varme og brun laksen med skinnsiden ned til den er nesten gjennomstekt. Deretter snu  laksen og stek den et minutt på den andre siden. Tilsett salt og pepper.

3. Skjær laksen i porsjoner og fjern skinnet. Server makaroni med stuet laks, bønner og sukkererter.

4. Voksenvarianten: Hold av halvparten av den stekte laksen og de stuede makaroniene i oppskriften over. Varm opp olivenolje i en stekepanne på medium varme. Stek 150 g edamamebønner og 150 g sukkererter til de får en lett fin farge, ta på salt og pepper.

5. Varm den stuede makaronien og tilsett hvitvin og dill. La alt småkoke i noen minutter. Skjær laksen i små biter og fordel den i stuingen sammen med bønnene og sukkerertene. Smak til med olivenolje og pepper.