Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps fullkornspasta spaghetti
  • 80 g valnøtter, hakkede
  • 1 bunt basilikum, hakket
  • 1 hvitløksfedd, revet
  • 2 dl parmesan, finreven
  • 1 ss + 1 dl olivenolje
  • 1 zucchini
  • 1 blomkålhode (ca 600 g)
  • salt og pepper

 

Spaghetti med hakket valnøttspesto og ristet blomkål

Valnøtter er både gode og fullpakket med sunt fett. Her serveres de i en deilig pesto med stekte blomkålsbuketter.

Hvordan forberede oppskriften (30 min):

1. Sett ovnen på 200°. Bryt blomkålen i mindre buketter og legg dem på en plate med bakepapir. Risle over 1 msk olivenolje, salt og pepper.

2. Strimle zucchinien tynt med en potetskreller. 

3. Kok pastaen i følge anvisningen på pakken, la zucchinistrimlene koke med det siste minuttet.

4. Hakk valnøttene og basilikumbladene, legg i en skål og tilsett olivenolje, revet hvitløk og finreven parmesan. Tilsett salt og pepper. 

5. Bland pastaen med valnøttspestoen og den ovnsristede blomkålen. Server gjerne med et godt brød ved siden av.

TIPS!
Bytt ut blomkålen med smørstekt portabellosopp toppet med chiliflak.