Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g Sopps Fullkornspasta Spaghetti
  • 2 banansjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 1 krukke basilikum
  • 2 mozzarellakuler
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g cherrytomater 
  • 2 dl hvit matvin (valgfritt)
  • ca 12 dl vann
  • 2 ss grønnsakskraft eller 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 200 g spinat
  • 2-3 dl oliven

Til servering

  • Revet parmesanost
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

 

One pot med ferske tomater, basilikum og mozzarella

En frisk og sommerlig rett der virkelig modne søte tomater passer best. Mengden med væske kan justeres avhengig av om retten skal serveres som en suppe, eller mer som en lapskaus.

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Finhakk chilien. Grovhakk basilikum (spar noen få blader til pynt). Skjær mozzarellaen i skiver

2. Varm en stor kjele med olje. Stek løk, hvitløk og chili til løken har myknet, men ikke er brunet. Ha i tomatene og tomatpureen og la det surre videre i noen få minutter, slik at tomatpureen blir stekt.

3. Hell i vinen og la det koke ned til halvparten. Ha i vann og kraft eller buljong og la alt koke opp. Ha så i spagettien og la den koke til den er akkurat passe al dente, ca 8 minutter.

4. Rør basilikum, spinat og oliven i pannen og smak til med salt og pepper.

5. Fordel i dype tallerkner og topp med mozzarella. Pynt med basilikum og server med massevis av revet parmesan.