Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps fullkornpasta med bønner
  • 500 g beter (rødbeter og/eller polkabeter)
  • 150 g + 75 g chèvreost
  • 1 ss + 3 ss olivenolje
  • 60 g pinjekjerner
  • 70 g ruccola
  • 1 ss honning
  • 0,5 stk sitron, saften
  • Salt og svart pepper

 

Fusilli med bakte rødbeter, chèvre og honningdressing

Hvordan forberede oppskriften (30 min):

1. Sett ovnen på 200°. Skrell og skjær betene i mindre båter og legg dem på en ovnsplate med bakepapir. Ha over 1 ss olivenolje, salt og pepper. Bak dem i midten av ovnen i ca. 20 minutter til betene er myke.

2. Ta ut bakeplaten og bryt 150 g chèvre i mindre biter over de bakte betene. Sett platen tilbake inn i ovnen og still inn ovnen på grill. Bak i ytterligere 5 minutter inntil chèvren får en svak gyllen farge.

3. Bak pinjekjernene i en tørr stekepanne og la dem avkjøles. 

4. Bruk husholdningsmaskin eller stavmikser og bland sammen ruccola, honning, 3 ss olivenolje, sitronsaft og 75 g chèvre til en jevn dressing. Ha i salt og pepper.

5. Kok pastaen som anvist på pakken.

6. Bland de ovnsbakte betene og chèvren med den nykokte pastaen, og du få en fin rosa tone på pastaen. Hell dressingen over og ristede pinjekjerner på toppen.

Velsmakende måltid!