Ingredienser

4 porsjoner

  • 300-400 g Sopps Fusilli fullkornspasta
  • 1 pk (300 g) godt avrente kikerter
  • ½-1 fedd hvitløk
  • 2 Hønsebuljong eller alternativt grønnsaksbuljongterninger
  • 1 mellomstor zucchini
  • 1 rød paprika
  • Olivenolje, salt, pepper

 

Fusilli fullkornspasta med zucchini, paprika og kikertsaus

En mettende vegetarisk pastasaus med kikerter og zucchini servert med fullkornspasta. Perfekt å servere direkte fra en termos når du vil fylle på energinivået etter en dag på tur!

Hvordan forberede oppskriften (30 minuter):

1. Kok pasta etter anvisning på pakken, eller kok pasta i buljong for å spare tid. Hvis du koker pastaen i buljong, sparer du en halv liter av buljongen. Hvis ikke, kok opp buljongterninger i en halv liter vann og hell i kikertene.

2. Ta ⅓ av buljongen og hell i kikerter og hvitløken, bland eller mos det med en gaffel i buljongen, dette for at du skal få sausen litt fyldigere. Om du moser ertene med gaffel, rasp i hvitløken først.

3. Hell tilbake resten av kikertene. Brun terningene av zucchini og paprika i litt olje, tilsett salt og pepper og bland det hele over kokt pasta. Hell blandingen i en termos.

4. Om du har med sausen på tur, hell den over pastaen ved servering så den blir varm.