Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Fullkornspasta Penne 
  • 4 st laksefileter, skåret i biter
  • Salt og svartpepper
  • Smør eller olje (til steking)

Dillpesto:

  • 2 dl dill, grovhakket
  • 1 dl rapsolje
  • 1 dl ost,revet
  • ½ st fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss solsikkefrø
  • salt og pepper

Til serveringen:

  • noen kvister med dill
  • svartpepper
  • salt

 

Laksepasta med hjemmelaget dillpesto

En deilig, lettlaget pastarett laget med nordiske råvarer som laks, dill og ost, sammen med vår egen havrepasta. For å lage din egen dillpesto du trenger food processor eller en stavmikser. Nyt og kos deg!

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1.Kok penne i henhold til anvisning på pakken.

2. Mens pastan koker: Varm smør eller olje i en stekepanne på middels varme og stek laksen til den er nesten gjennomstekt. Vend på laksen og stek den på andre siden ca 1 minutt, krydre med salt og pepper.

3. Lag dillpesto: stek solsikkefrøene i en tørr panne til de blir litt gyllene i fargen.

4. Bland alle ingrediensene i en food prosessor til det blir en jevn røre. Ikke bland for lenge for da kan pestoen bli besk i smaken. Du kan bruke en mørtel eller en stavmikser også. Krydre med salt og pepper.

5. Server den nykokte pastaen sammen med laksebitene, legg på godt med dillpesto og pynt med noen kvister med dill på toppen.