Ingredienser

4 porsjoner

  • 9 dl Sopps Cellentani – Ekstra fiber
  • 500 g tomat, gjerne blanding av flere typer
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ dl extra virgin olivenolje
  • Ca. 1 ts salt
  • Ca. 15 store blad basilikum
  • 1 ts chiliflakes (kan sløyfes)

Til servering:

  • 1 (ca. 150 g) burrata
  • 1 ss olivenolje
  • Litt grovkvernet sort pepper

Pasta alla checca

Pasta alla checca med sin italienske opprinnelse, er en utrolig enkel, frisk og smakfull pastarett. Tomater kuttes og blandes med nydelig olivenolje, frisk basilikum, litt chili, salt og pepper, has over nykokt pasta og vipps er maten klar. Med en skikkelig godbit av en ost, nemlig Burrata er det bare å nyte et bedre måltid.

Hvordan forberede oppskriften (20 min.):

  1. Del tomater i terninger, små båter eller skiver. Finhakk hvitløk, kutt basilikum i tynne strimler.
  2. Bland sammen olje, salt, chili, hvitløk og basilikum. Vend inn tomatene.
  3. Kok pasta etter anvisning og server med tomatsalaten og burrata. Snitt osten forsiktig i toppen, drypp over litt olivenolje og nykvernet sort pepper.

Tips: Tilsett gjerne litt eddik eller presset sitron hvis du ønsker en syrligere salat.