Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps Riflet Makaroni
  • 2 dl hakket salatløk
  • 3 egg
  • 2 dl melk
  • 2 dl revet lagret ost
  • 1 krm muskat
  • salt og pepper
  • 4 gode chorizopølser

Rødkålsalat

  • ½ lite rødkålhode
  • 100 g god fetaost
  • grovhakket persille

Vinaigrett

  • 0,5 dl sennepsolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ts honning

 

Minimakaroniform med chorizo og rødkålsalat med fetaost

Makaroni i porsjonsformer med en krydret chorizo akkompagnert av en fargesterk rødkålsalat.

Hvordan forberede oppskriften (35 minutter):

1. Kok makaronien etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og fordel makaronien i smurte, små ildfaste porsjonsformer sammen med den revne osten.

2. Visp sammen egg og melk, og krydre blandingen med salt, pepper og muskat.

3. Hell eggeblandingen over makaronien i formene og ha litt revet ost på toppen.

4. Bakes i ovnen på 200 ˚C i ca. 20 min eller til eggestanden har stivnet og makaronien har fått en gyllen farge.

5. Bland alt til vinaigretten. Strimle rødkålen tynt og bland med vinaigretten. La stå og trekke. Bland i persille før servering og dryss smuldret fetaost over.

6. Stek chorizopølsene. Server med makaroniformene, salat og en god sennep.