Ingredienser

4 porsjoner

  • 6 dl Sopps Gemelli – Ekstra fiber
  • 4 middels store tomater
  • 2 pk fersk mozzarella
  • 1 pk Baby Leaf mix (salat)
  • 300 g spekeskinke (i tynne skiver)
  • ½ potte frisk basilikum
  • 50 g ristede pinjekjerner
  • Salt og pepper

Til servering:

  • 1 dl olivenolje
  • ½ dl balsamico  
  • Focaccia

Gemelli sommersalat med spekeskinke

En nydelig sommersalat med utrolig mye godt i, som Sopps Gemelli, tynne skiver av spekeskinke, tomater, fersk mozzarella, basilikum og pinjekjerner. Kanskje en ny favoritt?

Hvordan forberede oppskriften (15 min.):

  1. Kok pasta etter anvisning, skyll i kaldt vann, sil av overflødig væske.
  2. Del tomat og mozzarella i tynne skiver, legg lagvis med pasta og salat i en stor serveringsbolle.
  3. Legg på spekeskinke, basilikumblad og pinjekjerner. Dryss over litt salt og grovkvernet sort pepper.

Server gjerne med litt nystekt focaccia og en god olje dressing som du helt enkelt lager ved å blande olivenolje og balsamico.

Tips: Tilsett friske jordbær for en ekstra sommerlig salat. Mozzarella kan erstattes med fetaost, pinjekjerner med for eksempel ristede hasselnøtter, pistasjnøtter eller gresskarkjerner.