Ingredienser

4 porsjoner

  • 6 dl Sopps Gemelli – Ekstra fiber
  • 1 rød chilipepper
  • 2 stilker stangselleri
  • 100 g aromasopp, renset
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten rød paprika  
  • ½ gul løk
  • 2 pk (ca. 500 g) Veggi Deig
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 fl (400 g) passerte tomater (evt. pastasaus)
  • Ca. 3 dl vann
  • Ca. 1 ts salt
  • 1 ts grovkvernet sort pepper  
  • Olivenolje (evt. margarin eller smør) til steking

Til servering:

  • Babyspinat, stangselleri i tynne skiver og frisk oregano

Gemelli med spicy veggisaus

Lyst på en spicy mettende saus til pasta, men ikke med kjøtt? Her er en saus med Veggi Deig, spicy chili og mye annet godt. Servert med Sopps Gemelli som inneholder dobbelt så mye fiber som vanlig pasta, kan man spise med verdens beste samvittighet.

Hvordan forberede oppskriften (20 min.):

  1. Skjær chili (med frø), stangselleri og sopp i tynne skiver, finhakk hvitløk, kutt paprika og løk i små terninger.
  2. Stek vegetardeigen gyllen (3-4 minutter) i en stekepanne på høy varme, med litt olivenolje. Tilsett alle grønnsakene, la det surre sammen et par minutter. Rør inn tomatpuré, stek videre ca.1 minutt, ha i passerte tomater og vann. Smak til med salt og pepper og la sausen småkoke 2-3 minutter. Tilsett evt. litt mer vann hvis sausen blir for tykk.
  3. Kok pasta etter anvisning. Server gjerne med litt ekstra stangselleri, spinat og et dryss frisk oregano.

Tips: Her kan man variere med andre typer grønnsaker som for eksempel squash, vårløk, gulrot eller det man måtte ha på lur. Linser, kikerter eller hermetiske bønner passer også godt i sausen.

Smak på chilien før du tilsetter alt, da det varierer hvor sterk chilien er. Ta ut frøene dersom den er veldig sterk, eller bruk halve mengden,