Ingredienser

4 porsjoner

  • 6 dl Sopps Gemelli – Ekstra fiber
  • 6 ss olivenolje 
  • 1 sitron, finrevet skall og saft
  • 1 fedd hvitløk, finrevet 
  • 1 neve bladpersille, grovhakket
  • Ca. 600 g kyllingfilet i strimler  
  • Ca. 1 ts salt
  • Ca. 1 ts grovkvernet sort pepper
  • 1 pk friske sukkererter, delt i grove strimler

Til servering:

  • 12 små tomater delt i to
  • Ca. 50 g revet parmesan

Gemelli med sitronstekt kylling og sukkererter

En enkel og frisk hverdagsrett proppfull av god smak får du med Sopps Gemelli, sitronstekt kylling, sukkererter og sødmefylte tomater.

Hvordan forberede oppskriften ():

  1. Kok pasta etter anvisning.
  2. Bland sammen olivenolje, sitronskall, sitronsaft, hvitløk og persille.
  3. Dryss salt og pepper over kyllingstrimlene, stek kjøttet på sterk varme til det er gjennomstekt. Tilsett halvparten av oljeblandingen og la det surre sammen et lite minutt. Bland inn sukkererter og kokt pasta. Smak til med salt og pepper. Ha over resten av oljen. Server med tomater og gjerne litt revet parmesan.

Tips: Denne retten smaker også godt kaldt og passer dermed perfekt i nisteboksen.

Bytt gjerne ut bladpersille med frisk basilikum for en litt annen vri.