Ingredienser

4 porsjoner

  • Ca. 340 g Sopps Cellentani – Ekstra fiber
  • 1 gl (470 g) bechamelsaus (til lasagne)
  • 3 store egg
  • 200 g revet ost
  • ¼ ts malt muskat
  • 1 strøken ts salt
  • ½ ts kvernet sort pepper
  • 200 g brokkoli
  • 400 g Falukorv
  • 1 liten rød paprika
  • 100 g hermetisk mais   

Til servering:

  • Frisk salat

Cellentanigrateng med falukorv og digge grønnsaker

En superenkel grateng med Sopps Cellentani, ferdiglaget hvit saus, Falukorv og grønnsaker er perfekt i travle hverdager. Gratengen lages nemlig på snaue 5 minutter og trenger ca. 25 minutt i stekeovn, noe som gir en liten «pust i bakken».

Hvordan forberede oppskriften (45 min.):

Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, over og undervarme.

  1. Kok pasta etter anvisning, skyll i kaldt vann, sil av all overflødig væske.
  2. Visp sammen saus, egg, 150 g ost og krydder. Del brokkoli i små buketter, pølse i små terninger og paprika i litt tynne staver. Vend alt inn i sausen, sammen med kokt pasta.  
  3. Ha gratengen i en stor ildfast form, dryss over mais og resten av osten. Stek på midterste rille ca. 25 minutter til gratengen er gylden og gjennomstekt.

Server gjerne med en frisk salat.  

Tips: Falukorv kan fint erstattes med annen middagspølse. For ekstra smakfull grateng, tilsett 50 g revet parmesan i sausen. Dårlig tid? Bruk en ekstra stor ildfast form, slik at steketiden reduseres.