Ingredienser

4 porsjoner

  • 9 dl Sopps Cellentani – Ekstra fiber
  • Ca. 600 g kokte scampi (naturell)
  • 1 rødløk
  • 1 grønn chilipepper
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten squash
  • 1 ss meierismør
  • 3 ss olivenolje
  • 1 lime, saften av
  • Litt salt og pepper

Til servering:

  • Revet parmesan eller pecorino
  • Ruccula

Cellentani med chilistekte scampi, rødløk og squash

Lyst på litt luksus i hverdagen eller hvorfor ikke i helga? Her er oppskrift på en supergod pastarett med Sopps Cellentani, chilistekte scampi, rødløk og squash.

Hvordan forberede oppskriften (20 min.):

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken, sil av vannet.
  2. Del rødløk i tynne båter, chili i tynne skiver, finhakk hvitløk og kutt squash i tynne halve skiver.
  3. Ha smør og olivenolje i en stekepanne på sterk varme, stek scampi til den er gyllen. Ikke stek for lenge, da blir scampien fort seig. Tilsett resten av ingrediensene, la det surre sammen til grønnsakene så vidt er al dente. Smak til med salt og pepper.

Server med nykokt pasta, revet parmesan og litt ruccula.

Tips: Her er det bare å mikse og trikse med andre grønnsaker som for eksempel paprika, vårløk eller mango. Ønsker du en saus til, smaker det godt med Sweet chili sauce eller helt enkelt en aioli.