Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g Sopps Fullkornspasta Spaghetti
  • 2 stk gule løk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 bit rotselleri, ca 150 g
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 dl rød eller hvit matvin (kan utelates)
  • 2 ss grønnsakskraft eller 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 3 pk GoGreen Økologiske Hakkede tomater
  • 2 stk laubærblad
  • 1 knippe fersk timian (eller ½ ss tørket)
  • 1 knippe fersk oregano (eller ½ ss tørket)
  • 2 pk GoGreen Røde Linser
  • 1 knippe persille
  • Smør eller olje til steking
  • Sukker
  • Salt og pepper

Til servering

  • Revet moden ost

 

Vegetarbolognese med røde linser og timian

En rikholdig og god linsesaus med mye hvitløk og urter. Lag gjerne en større mengde og frys ned – en smart snarvei for fremtidige middager når det både er knapt med tid og ork.

Hvordan forberede oppskriften (1 time):

1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell og skjær gulrøtter og selleri i terninger, alternativt riv dem grovt. Plukk oregano- og timianbladene fra kvistene.

2. Varm opp smør og/eller olje i en stor kjele. Stek løk, hvitløk, gulrot og selleri under omrøring til alt er mykt og lett brunet. Ha deretter i tomatpuré og la den putre i noen flere minutter til tomatpureen er klar.

3. Hell i vinen og la den koke ned til halvparten. Tilsett deretter grønnsakskraft/-buljong, hakkede tomater, laubærblad, timian og oregano (spar evt. litt til pynt).

4. Kok opp og la småkoke i ca 30 min. Hell av kraften fra linsene og hold dem varme. Smak til med salt, pepper og sukker.

5. Kok spaghettien i følge anvisningen på pakken.

6. Finhakk persillen og rør den inn i sausen rett før servering. Server sammen med nykokt spaghetti og revet ost.