Ingredienser

340 g (ca 5 ½ dl) Sopps fullkornsmakaroni

Frikadeller:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1-2 finhakkede hvitløksbåter
  • 2 msk hakket fersk timian
  • ½ -1 finhakket spansk pepper
  • salt og pepper

Tomatsaus:

  • 1 hakket gul løk 
  • 1 finhakket hvitløksbåt 
  • 1 msk olivolje
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 1 laubærblad 
  • 1 klype tørket timian
  • 1 msk balsamicoeddik
  • Salt, peppe og sukker
  • Grovhakket bladpersille

 

4 porsjoner

Nydelige frikadeller (kjøttboller) i tomatsaus, her laget av kylling.

Hvordan forberede oppskriften (40 minuter):

1. Bland alle ingrediensene til frikadellene. Rull de til fine boller og legg til siden.

2. Fres løk og hvitløk i oljen, tilsett tomatpurén og fres en stund.

3. Tilsett tomater, laubærblad og tørket timian. Kok alt sammen. Smak til med vineddik, sukker, salt og pepper.

4. Legg kyllingbollene forsiktig i tomatsausen og la det småkoke til de er gjennomkokt. 

5. Kok makaroni som anvist på forpakningen og server med kyllingfrikadellene. Toppes med grovhakket persille.