Ingredienser

4 porsjoner

  • 200 g Lasagneplater
  • 1 ss smør
  • 150 g kyllingfilet, i strimler
  • 150 g purre eller vårløk, skivet
  • 150 g bladspinat
  • 2 ss sitron, presset
  • 100 g cottage cheese, naturell
  • 200 g blandet sjømat - for eksempel reker, blåskjell, krabbe
  • 50 g sterk ost, grovt revet
  • Salt, grovmalt sort pepper, malt muskat
  • Valgfri salat og ev. basilikum med pesto

Béchamelsaus:

 

  • 50 g smør
  • 70 g hvetemel
  • 7 dl varm melk
  • 1 dl matlaging fløte
  •  salt, pepper og muskat

 

 

 

Lasagne med sjømat, kyllingfilet og babyspinat

En lettlaget, deilig lasagne med både sjømat, kylling og pesto. Server gjerne med en salat av strimlet kål og gulrøtter og tyttebær.

Hvordan forberede oppskriften (1 time, 20 min):

1. Béchamelsaus: Hell cottage cheese i en sil og la vannet renne av. Spar kraften.

2. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett mel og bland. Tilsett den varme melken, cottage cheese og kraften av den sammen med fløten.

3. La det hele koke til sausen tykner. Smak til med salt og nykvernet pepper. Tilsett hakket dill.

4. Brun kyllingstrimlene i smør. Vask og rens purre eller vårløken og skjær den i tynne ringer. Stek løken og spinaten i smør. Tilsett sitronsaft og muskat, la det småkoke en stund. Ha i kyllingstrimlene og smak til med salt og pepper. Rør inn cottage cheese når blaningen er avkjølet.

5.Smør en passende ildfast form. Hell litt saus i bunnen, legg i lagsagneplatene slik at de overlapper hverandre, da holder retten formen og er lettere å servere.

6. Legg på et lag av kylling og spinat blandingen, tilsett skalldyr. Dekk med lasagneplater, ha på et lag til med saus. Gjenta til formen er full og du har den mengden du ønsker. Dekk toppen med lasagneplater og hell på resten av bechamelsausen. Dryss et lett lag av revet ost på toppen.

7. Stekes i ovnen på 175 ° C i ca 40 minutter. Overflaten av lasagne skal være gylden brun.

8. Kan serveres med en salat av strimlet kål og gulrøtter med tyttebær. Hell litt med pesto over den ferdige lasagnen.